Sivi lasje

Lasje z leti niso vse redkejši, ampak tudi spreminjajo barvo. Zakaj nekdo osivi prej, drugi kasneje?

 

Barvo las določa pigment melanin

Barvo las določa pigment melanin, ki ga sintetizirajo pigmentne celice (melanociti) v lasnem mesšičku. Od količine, tipa in razporejanja melanina je odvisen barvni odtenek las, ki je lahko svetel, rdeč, rjav ali črn. S staranjem melanociti v mešičku izgubljajo sposobnost normalne sinteze melanina, kar opažamo kot sivenje las, proces pa smatramo za fizioloski pojav.

 

Zgodnje sivenje las

V kolikor pa se sivenje pojavi bistveno prej, pa je to odraz bolezenskega stanja, ki se odrazi povsod, kjer se nahajajo melanociti (koža, oči, lasje), ali njihovi embrionalni predhodniki- celice nevralnega grebena. Zakaj postanejo melanociti s starostjo manj aktivni, ni popolnoma jasno. Vsekakor imajo pomemben vpliv dednost, aktivnost naših hormonov in encimov.
 

 

Revivogen - je preparat, ki preprečuje izpadanje las in ojača lase. Razvili so ga dermatologi iz ZDA. Sestavljen je iz popolnoma naravnih snovi in deluje brez stranskih učinkov. Več informacij dobite na spletni strani www.revivogen.si

 

Thymuskin - drugi, prav tako uspešen preparat deluje proti vsem ostalim razlogom izpadanja las, predvsem iz naslova avtoimunskega odziva telesa na lasne mešičke. Preverite na www.thymuskin.si .

 

 

Domov > Sivi lasje