Osnove optimizacije strani

Če ste novi v svetu optimizacije spletne strani, morda ne boste vedeli, kje začeti. Ponujamo vam nekaj osnovnih dejstev, ki jih je potrebno pozneti, preden se lotite optimizacije strani.

 

Prvi koraki v svet optimizacije spletne strani

S prihodom računalnikov in interneta je pojem glbalizacija šele dobil polno veljavo. Spletne strani so postale velika prodajna okna za podjetja. Danes pa skoraj ni več podjetja, ki se ne bi zavedal, kako pomembne so visoke pozicije v spletnih iskalnikih. Nekaj dejstev o SEO optimizaciji vam bo pomagalo, kako pripraviti vsebino, primerno in prijazno spletnim iskalnikom.
 

Večina prihaja preko iskalnikov

Večina obiskovalcev prihaja preko spletnih iskalnikov. Več kot 90 odstotkov prometa na spletni strani prinesejo iskalniki. Zato je še kako pomembna visoka uvrstitev v spletnih iskalnikih. Kaj je to visoka uvrstitev? Dejstvo je, da večina ljudi pregleda samo prvo stran z zadetki. Še dvomite, zakaj se splača biti na prvi strani zadetkov?
 

Katere ključne besede izbrati pri optimizaciji?

Večina uporabnikov uporablja več kot eno ključno besedo za iskanje. Drugo pomembno dejstvo pri optimizaciji strani je, da moramo pri izboru ključnih besed pogledati na celo stvar z vidika uporabnika.

Namesto z uporabo pogostih ključnih besed, kot npr., "copati", da bi bilo bolje uporabiti "rdeči čevlji«,»poceni čevlj, " usnjena obutev "in tako naprej. Statistični podatki kažejo, da 32 uporabnikov uporablja vsaj dve besedi v iskalni frazi.

 

Poznavanje uporabnika

Zlato pravilo za uspeh na internetu je, da poznate strankine potrebe. Če veste, kaj uporabniki iščejo in kako jim to ponuditi, ste na dobri poti uspeha. Zanimivo je, da obstaja več načinov, ki vam omogočajo, da spremljate vaše ciljne stranke.

 

Optimizacija za več iskalnikov

Če se odločite, da boste optimizirali stran za en iskalnik, je to isto, kot je dajanje vseh jajc v eno košaro. Čeprav je res, da je treba poskusiti optimizirati za priljubljen iskalnik, to ne pomeni, da si lahko privoščite, da prezrete vse ostale (čeprav je očiten Googlov vse bolj prevladujoč položaj).

 

Več o spletni optimizaciji lahko izveste tukaj >
 

 

Domov > Povezave